Top menu

VIVA ITALIA

Zuppa di minestrone
Polévka ze zeleniny

Co budeme potřebovat: Tip (druhy zeleniny si můžete podle chuti vybírat, kombinace není pevně určena)

Mrkev, celer, petržel, brokolice,  cibule, brambory, kedlubna.

Příprava:Podlel chuti nakrájíme zeleninu na stejně velké kousky mezitím dáme na pánev kousek másla. Na rozpálené pánvi orestujeme( lehce podusíme)předem nakrájenou zeleninu (cca 5-7 min). Přidáme koření : Sůl, pepř, chili parička popř. polévkové koření (masox, harmonie chuti, vegeta).  Poté přendáme do hrnce a zalejeme vroucí vodou krátce povaříme dokud není zelenina jen lehce křupavá. Servírujeme s čerstvě nasekanou petrželkou.

Pizza

Co budeme potřebovat: 500g hladké mouky, 1 lžíce oleje extra virgin, půl kostky droždí 250ml, vlažné vody(sodovky)

Těsto: Rozdrtíme droždí a vložíme ho do vody rozmícháme a přidáme olivový olej necháme odpočinout. Připravenou směs smícháme s hladkou moukou hněteme do té doby dokud není těsto tuh jako žvýkačka(těsto musí být opravdu tuhé!!!) Poté těsto abalíme do fólie a necháme 24h kynout v lednici.

Polpa: Rozmixujeme rajčata, česnek, cibuli a olivový olej na kaši.

Samotná pizza: Těsto rozdělíme cca na 5 bochánků. Bochánek rozválíme cca na ᴓ 17cm. Rozválenou pizzu potřeme polpou(polpa) poté už přidáváme libovolné ingredience, ale na závěr nezapomeneme posypat oreganem. Připravenou pizzu vložíme na plechu do trouby na cca 15 min na 200°C (čas je jen orientační pamatujte na to že těsto se jen suší a né peče doba pečení záleží na nakladených ingrediencích ;-))

Napsat komentář